Anti-Robinhood träff

De anti-Robinhood partierna har haft förberedningar inför valet 2010.

De viktigaste punkterna diskuterades såsom de ekonomiska och skatte politiken, offentliga finanserna och några kommande taktiska insatserna.

Arbetsgruppen blir säkert till slut i form av konsulter i miljon belopp som Alliansen är mån av att anlita.

Fortsätt sänk skatter för de som har arbete och är friska, och fortsätt sänk ersättningar för de arbetslösa och sjuka för att öka utanförskapet och för att öka klyftorna är inte förvånande.

Samhällets hörnstenarna – sjukvård, utbildning, polis/rättsväsende, försvar – med stor sannolikhet privatiseras och börsnoteras.

Fortsätt försäljning av statliga egendomar till andra stater till högsta erbjudande prioriteras – undrar om slott, konst och antikviteter bevaras.

Den bortglömda FRA-lagen trädder i kraft som planerad.

Pga av nedragningarna på försvaret, för att försvara landet, tvingas de skandinaviska länderna att ställa upp pro bono vid behov.

Att triangulera är ett kännetecken där nya starka ord som bla a rättvisa, solidaritet, jämlikhet kommer att förvrängas för väljarna.

De nya moderaterna – ”de nya arbetare partin” – kan vara passé (det svenska folket kommer inte att gå på det en gång till) därför föreslås härmed namnet ”anti-Robinhood” t o m för hela Alliansen uppenbarligen pga dess konsekventa sättet att ta från de fattiga och ge till de rika attityden, och vars medkänslor till medmänniskorna ifrågasätts.

Uppdaterad 081030

                                            @–>–>–>–  –<–<–<–@

7 kommentarer

 1. Är svenska journalister lika själviskt plånboksfixerade som de flesta andra och granskar inte Alliansens politik pga rädsla att förlora erhållen skattereduktion?

 2. Jag tror dom har svetsade ihop sig nu i alliansen. Det blir nog svårt för Mona och dom andra att bilda en koalition tror jag. Vi måste tänka in Sd också. Mycket kan hända till nästa val. Den som lever får se.

 3. Det vore kul att veta sysselsättningsgraden beträffande personer i arbetsför ålder i Sverige.

  I Flandern har 66% jobb, i Bryssel 54% och i Vallonien 57%, enligt dagens Metro, vilket ger ett snitt för Belgien på 62%.

  Dessvärre har procenttalen en sjunkande tendens…

 4. Hillary2,

  Troligtvis. 🙂

  Helena,

  Det blir säkert en mycket tuff politiska match att se fram emot. Så skall det vara också. Förresten, änglarna fortfarande viskar i mina öron att det blir en röd-grön-(röd) seger!! 🙂

  Ohlundline,

  Jag skall ha din önskan i baktanken för i alla fall jag råkar läsa om Sveriges sysselsättningsgraden.

 5. Den sista meningen skall vara:

  Jag skall ha din önskan i baktanken för i fall att jag råkar hitta något att läsa om Sveriges sysselsättningsgraden.

 6. Hmmm… – Apropå något helt annat än den sedvanliga MainStreamade partipolitiken = som att välja mellan pest och kolera – i mitt perspektiv sett i vart fall.

  Måhända kan det här vara något åt hållet helt annorlunda, kanske… 🙂

 7. Ohlundonline

  Sysselsättningsgraden i Sverige är just nu 76%. Källa Riksbanken. Den totala sysselsättningsgraden enligt ILO´s definition.
  Hälsningar till dig och alla gamla bloggbekanta från Bildts blogg.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS