An american dream….

Barack Obama, den blivande 44:e presidenten av USA, en afro-amerikan, ja, det är sant. Det är ingen dröm. Datumet är den 5 Nov. 2008.

Varför vann Obama finns det många svar på. Det som jag tror mest på beror på tur, rätt timing, tro och hopp.

Amerikanare har än en gång bevisat att USA är land of opportunities, land of dreams. Allting är möjligt.

Att han dessutom är en afro-amerikan är ett stort seger även för alla asiater, latinamerikan, och alla invandrare som bor i landet, och i övriga världen.

Men att vara jordens mäktigaste man innebär även ett mycket stort ansvar. Det är nu Barack Obamas presidentskap kommer att prövas. Om han kan hålla sina vallöften och förändra landet och världen – till en bättre – återstår att se.

An american dream….a man made miracle….a real democracy….you name it …..but maybe ….only in the United States of America??

                                   @–>–>–>–   –<–<–<–@

6 kommentarer

 1. Lev i Frihet ! kan ju nu testas i USA, kanske… 🙂

 2. Vacker man och en vacker dröm! Han skänker hopp. Hoppas han axlar orkar med allt som nu läggs på honom.

 3. Kul att läsa att Obama vill arbeta i USA för nya arbeten genom miljöomställningar och investera i miljöbilar och förnybar energiproduktion och att SAP genom ESP (Europeiska Socialdemokratiska Partiet) samarbetat redan i 5 år med Demokraterna i USA. Senaste året har man samverkat om t.ex. finanskrisen och på presskonferenser föreslagit gemensamma åtgärder.
  Obama kommer inte att kunna infria sina vallöften och det antydde han också efter att han blivit vald men han kommer att arbeta i den riktningen.
  Jag beundrar hans styrka och uthållighet i valrörelsen och tror att en man med den karaktären kommer att kunna göra mycket gott i framtiden inte minst genom sin devis – Yes we can! Empowerment är en bristvara.

 4. Hmmm… – Apropå olja – så kan jag ju nu undra över om Obama kommer att ta det outnyttjade oljekällorna i Alaska i bruk ?

 5. PS. FN´s CO2-skämt känner nog Obama mycket väl till, allra troligast… 🙂 DS.

 6. josef

  dåligt insatt? i USA äger staten inte oljan.
  dåligt insatt i klimat- och miljöfrågor?
  har du kanske förläst dig på i seriemagasin för barn innehållande tävlingen finn fem fel? 🙂


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS