Heartthrob concert in Stockholm

Två manliga idoler - Piolo Pascual och Sam Milby

Två manliga idoler - Piolo Pascual och Sam Milby

Har varit, tillsammans med ett gäng damer, på en filippinsk konsert i Stockholm i går kväll. Medverkanden i konserten var två ledande manliga tonårsidoler – sångare – och en kvinnlig komiker som kom all the way from Filippinerna.

Artisterna har jag aldrig hört talas om tidigare. Att följa showbusiness världen är något man inte tänker på när man imigrerar till ett annat land. Konserten var egentligen mest för ungdomar men ställde upp att följa med, dels för sammanhållnings skull, dels som moraliskt stöd för producenterna som råkade vara mina goda vänninor från Stockholm, och dels för att få vistas i huvudstadens atmosfär. Det har tjusningen i sig att enbart åka till Stockholm över weekend.

Mingling med sin manliga idol

Mingling med sin manliga idol

Gorgeous girls from Gothenburg

Gorgeous girls from Gothenburg

Lobbyn vid Aula Magna i Stockholms Universitet förvandlades till en festlig lokal. Mingling för VIP´s började redan en och en halv timmar före konserten. Drinkar och filippinska finger foods serverades. Förväntningar var stora bland tonårstjejerna för autograf signering, för att träffa sina idoler och kanske t o m bli fotograferade med dem.

Konserten börjades med den filippinska national sången. Det var något som jag blev överraskad över faktiskt, men kanske det var också något som man gör när man är bosatt i ett annat land – för att bli påmind om sina rötter. Sedan kom två förtjusande damer som emcees. Och därefter kunde showen börja.

En kvinnlig komiker gjorde entré. En typiskt smal filippinska med långt mörkt hår. Jag var lite skeptiskt hur hon skulle kunna göra publiken med skratt, men hon var fantastiskt på att skämta, med hjälp av gester, på både filippinska och engelska språket. Faktiskt kvällens mittpunkten. Jag skrattade så jag fick gaser i magen.

Sam Milby i publiken

Sam Milby i publiken

Efter henne var det manliga artisternas framträdande med sånger. Tonårstjejerna var nästan i extas. Helt otroligt, men ganska kul att se hur tjejerna blev tagna av showen.

Förtjusande värdinnor

Förtjusande värdinnor

Hela konserten var på två timmar ungefär. Kan rekommendera till alla Filippinier som missat den – för i fall de kommer nästa år igen. Personligen hade jag jätte kul.

Publiken kom från hela landet – från Umeå i norr till Malmö i söder. Även en del reste från Finland, Norge, UK och Danmark.

Att gå på en konsert är att glömma för ögönblickligen den verkliga världen. Det räcker inte med att någon beskriver den, det är något som man måste uppleva själv.

By the way, it´s obvious that the concert was a very succesful one, but the producers, investors and all in the working committe – who worked pro bono – deserves to be congratulated formally  to keep them inspired working continously:

Congratulations to a job very well done! Mabuhay!

                                      @–>–>–>–   –<–<–<–@

Annonser

1 kommentar

  1. For the record only:

    The above ”inlägg”/article is no. 48 in wordpress top blogs of the day:

    http://botd.wordpress.com/top-posts/?lang=sv

    In comparison with Carl Bildts ”framsteg och frustation” as no.3 and Ian Wachmeisters ”Vem inspekterar Finansinspektionen?” as no. 39 in rank.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS