G20 glömde Sverige, varför?

Utrikesminister Carl Bildt har skrivit ett inlägg – Globaliseringen saktar av – idag i sin blogg, med bl a följande innehåll:

Sedan kan man ifrågasätta om G20-kretsen – till vilken f ö såväl Spanien som Nederländerna på något mysteriöst sätt lyckats att ansluta sig – är den mest relevanta i dessa frågor.

Jag förstår att Carl Bildt är bitter när Sverige fick inte vara med G20, trots att man hade ställt upp med den Irakiska konferensen i år, och trots att Sverige är en av de största biståndsgivarna i världen.

G20 är en samling av över 20 ledare från världens rikaste och viktigaste utvecklingsekonomier.

Hur kan Sverige hamna i den nämnda kategorin, när landet har stängt några av sina ambassader i 4 länder – Filippinerna, Laos, Nikaragua och Bostwana (Angola klarade sig p g a trycket från näringslivet) – p g a besparingsskäl och biståndsfokusering?

Carl Bildt, Sverige har brustit mot den outtalade regeln när det gäller utrikespolitiken. Man stänger aldrig en ambassad p g a ovan skäl som Ni i Alliansregeringen har diktat upp, speciellt då Sverige tillhör i-länderna.

Sad to say, detta kommer att förfölja Carl Bildt så länge han är Sveriges utrikesminister. Förhoppningsvis har landets relationer med de länderna där man hade stängt svenska ambassaderna inte tagit skada.

Har det någonsin reflekterat över för utrikesministern hur och vad andra länders ledarna tänkte när Ni stängde dessa ambassader?

Eller blev inte Sverige inbjuden p g a hans ensidiga beskrivning av krigets händelseförlopp i Georgien och kontroversiella uttalanden mot Ryssland?

Något måste det vara.

Elementärt utrikesminister, blunda inte för de elementära…..i livet och i utrikespolitiken.

                                         @–>–>–>– –<–<–<–@

1 kommentar

 1. On the record only:

  Just vid den här tidpunkten är inlägget nr. 44 i wordpress top posts of the DAY:

  http://botd.wordpress.com/top-posts/?lang=sv

  nr 8 – Carl Bildts ”Globaliseringen saktar av”
  nr 52 – Ian Wachmeisters ” Minister hjälper Volvos konkurrenter!”
  nr 53 – Divages ”Dagens saga :-)”

  Helena Palenas blogg brukar också ligga i top 100, men inte just nu.

  OBS! Placeringen ändras flera gånger om dagen. Denna är bara en kul grej – no big deal.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS