S+Mp+V = a candle light in the dark

Äntligen!

Efter den Moderatledda regeringens livlöst, färglöst och verklighets främmande presskonferens om stimulanspaket i torsdags är nu S, Mp och V överens, och vill skapa en gemensam regeringsplattform.

Fem grupper ska nu arbeta fram förslag för grunden till den gemensamma plattformen:

• Grupp för jobb och ekonomi; i kampen för jobben finns också möjligheterna till framtida utvecklingskraft i hela landet såväl som för den enskilda individen.

• Grupp för klimat och miljö; i kampen mot klimatkrisen ligger också möjligheterna till hållbar utveckling, djärva tekniksprång och många nya jobb.

• Grupp för välfärd och rättvisa; i kampen mot orättvisorna finns också möjligheterna till ökad trygghet, förbättrad välfärd och ett Sverige i sammanhållning, i stad såväl som landsbygd.

• Grupp för storstadens utmaningar; i strävan efter ett motverka segregationen och växande klyftor finns också möjligheterna att utveckla moderna och trygga städer där människor och kulturer kan mötas.

• Grupp för en rättvis och hållbar värld; i strävan efter ett gemensamt ansvarstagande i vår omvärld finns svaren på hur Sverige ska agera aktivt i EU, FN och gentemot omvärlden med en tydlig utrikes- och säkerhetspolitik.

Mer rättvis, mer mänsklig, mer verklighets baserande och tydligare politiska vägledningar än ovan finns inte. Dessa ger ett klarare ljus, åtminstone a candle light in the dark, i denna period av djup lågkonjuktur i gemene mans perspektiv, inte enbart för välbärgade medborgare.

I dag är det andra advent, trots julfesten som jag – tillsammans med många i vår förening – arrangerade igår saknas för övrigt julstämningen i andra omgivningar. Det är klart att många är oroliga för framtiden när man har en sittande regeringen som knappast är till stöd för folket.

Dagens besked från S+Mp+V ger förhoppningar av bättre alternativ efter valet 2010.

Jag personligen hoppas att många kan hålla ut tills dess.

Vi kämpar på!!

                                            @–>–>–>— —<–<–<–@

6 kommentarer

 1. […] Best of Mankind´s – S+Mp+V = a candle light in the dark. Annarkia – Vinden vänder. Hannah Bergstedt – Äntligen! – beskedet som många av oss väntat på! […]

 2. Plats 21 på topp 100. Grattis!

 3. Tack hillary2…..det var kul 🙂

  Även roligt att veta att Arvidfalks blogg hade gjort en länk till min blogg. Jag tror – om jag inte minns fel – har Arvidfalks blogg fått en ”medalj” i S-tidningen (aktuellt i politiken), för några veckor sedan, för att vara en progressiv blogg som driver debatten framåt.

 4. En sak till, angående s-bloggarna.se, tyvärr kan man inte vara med där anonymt, men är med i nätverket (vad nu det innebär).
  Än är tiden inte inne för att avslöja min riktiga identitet. 🙂

 5. Hej Bestofmankind,

  Om du är med i nätverket har någon säkert kontrollerat att du är partimedlem. Jag har råkat ut för en stalker . Vill man spionera på avsändaren behöver man tydligen bara en viss teknisk kunnighet. Vet du hur man döljer sitt ip-nummer? Gör man det förmodar jag att man också döljer sin identitet….

 6. Nej, jag vet inte hur man döljer ip-nummer, men Kachina vet säkert.

  Det är tråkigt att du har råkat ut för en stalker.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS