Oj då, ordet ”privat” är en privat sak för Littorin

Det är sällan jag har tid att snabbt kommentera något nästan direkt efter artikelns publicering, men det här är för bra för att vänta med. Det är inte bara barnsligt men även mycket komiskt – när Littorin rasade ur kammaren.

Här är Luciano Astudillos (S) anförande:

”…..det är så att Littorin är allmän känd för att vara rätt kreativ i sina lösningar både i det privata och det politiska……

Oj oj oj, ordet ”privat” var tydligen för personligt för Littorin. Pessismisterna kallar även anförandet ett påhopp.

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin är för självupptagen för att ha tid att sätta sig i arbetslösas situationer. Alla dessa arbetslösa som fick sänk a-kasseersättningar och sänk a-kassedagar. Arbetslösa som är tvungna att flytta ifrån/med familjen för att jobbet finns inte där man bor. Deltidsarbetslösa som är tvungna att säga upp sig och i stället stämpla för att överleva. Arbetslösa som i överhuvudtaget inte hittar några jobb eller bli anklagade som fuskare vid jobsökanden.

Är inte dessa ekonomiska försämringarna privat sak för de drabbade? Nej, för Littorin är dessa försämringarna inte en privat sak, tydligen var det only business as usual.

Att ta åt sig och rusa ut från kammaren – för att Luciano Astudillo råkade använda ordet privat – är även ett stort hån mot alla arbetslösa och varslade i dagens jobbkris där regeringen är totalt handlingsförlamad.

Hur kunde Littorin?

….men….vänta ett tag….

…..tekniskt sett gjorde Littorin en walkover!

                                    @–>—>—>—    —<—<—<–@

Annonser

3 kommentarer

 1. ”Att ta åt sig och rusa ut från kammaren – för att Luciano Astudillo råkade använda ordet privat – är även ett stort hån mot alla arbetslösa och varslade i dagens jobbkris där regeringen är totalt handlingsförlamad.”

  Nja – handlingsförlamad och handlingsförlamad vet jag ej så noga…

  Men är ”ryktet” om vad som är på G sant (tryck på handlingsförlamad) – så är väl det ej handlingsförlamning – om man så får lov att säga. 8)

 2. Bestofmankind

  Astudillo sumpade därmed chansen han hade mot öppet mål. Inte varken smart eller korrekt uppträdande av en riksdagsman enligt min uppfattning.
  Du vet säkert vet vad jag tycker om Littorin, alliansens svagste kort och Reinfeldts och Borgs kasperdocka, men jag hade föredragit desarmering av en politisk motståndare i riksdagen med politiska argument.

 3. Astudillo har nog inte räknat med att Littorin är överkänslig och skulle överreagera.

  Det lilla felet – att även anmärka ”i det privata” – var inte så farligt men det gav en öppning till en undanflykt för Littorin, som utnyttjade den.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS