Regeringens mirakelkur – ”smslån” till småföretagarna

Det finns inga mirakelkurer påstår än en gång statsminister Fredrik Reinfeldt i dagens Aftonbladet.

Visst finns det! Människorna är skapade för att uppnå de omöjliga. Det gäller bara att ha känsla för att hitta dem. Det är då regeringen kommer in i bilden, och när de anser att det finns inga, gäller även att uppfinna egna mirakelkurerna.

Oavsett vilka sitter i regeringen görs olika satsningar för landet.  Men det handlar inte om just att man satsar, det handlar mest om hur man satsar, till vilka är satsningar riktade emot – behövande, svaga och sjuka eller förmogna och välbetalda – och vilka effekter har satsningarna.

Att sänka skatten och tro att marknaden sköter resten är fortfarande en bekväm och prestationslös politik.

Riksbanken har gjort sitt med den historiska och drastiska säkningen av reporäntan. Fortfarande väntar landet för finansiella stimulansåtgärder – mirakelkurer – som ger starka påverkan. Att agera som en reservbank till småföretagarna genom uppskov med betalningar av skatt i två månader är ett kortsiktigt tänkande. Det förhalar enbart problemen som finns.  Att dessutom debitera 8% ränta för lånet är 220% mer än vad staten själv lånar upp. Det är likvärdigt dem dyra akuta smslånen för privata personer som en del ibland är tvungna att låna.

 8 procent framstår som väldigt högt utifrån att staten själv lånar upp till en ränta på kanske 2,5 procent, säger Krister Andersson, chef för skatteavdelningen på Svenskt Näringsliv.

Åh yes, det är även finansminister Anders Borg som har en av årets bästa citat i fjol:

Talla inte i godisskålen!

som nu själv tallar i godisskålen genom att ta en ocker räntesats.

När även självaste finansministern förutsäger att det är vinter i ekonomin under våren, sommaren och höstenåterstår för hela regeringen att göra sitt jobb – att uppfinna effektfulla mirakelkurerna.

Bli påmind att det är brådskande. Antal arbetslösa stiger och de sjuka fortfarande lider av dagens Moderatledda regeringens politik.

                                      @–>—>—>—    —<—<—<—@

2 kommentarer

  1. Hej bestofmankind!

    För mig är det viktigt att inte låta mig nedslås av alla pessimistiska rapporter. Jag vill hålla mitt hopp levande….vi får hjälpas åt

  2. Tack fairymary för påminnelsen!

    Det behövs då och då.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS