Mirror, mirror on the wall……..

…………tell me who becomes the richest of them all?

Ironiskt nog, trots finanskrisen och flaggade recessionen, är det märkbart att några vill ha mer utöver det vanliga som man är berättigad till. I lagens namn.

Några aktuella fall:

Hovet begär pengar för bröllop. Att låta folket betala för Kronprinsessa Victoria och sin Daniels bröllopskostnader är för mycket begär och självklart stor utnyttjandet av folkets sympati för monarkin.

Mångmiljonbonusar för direktörerna trots bolagets förlust och varsel, som statsministern sa, är ”stöttande och provocerande”.

– Höga bonusar för statliga chefer – där taket blev borttaget av regeringen sommaren 2008 – trots miljarder i underskott på förvaltade fonder är upprörande och väcker  uppror.

Mats Odells stora klipp. Fördelen för en minister att både vara en säljare och en köpare, och samtidigt tjäna 72 miljoner kronor.

– Statsminister Fredrik Reinfeldts eget jobbskatteavdrag för sin lön, ca 4000:- netto mer  i månaden, 48 000:- om året, och även Finansminister Anders Borgs eget jobbskatteavdrag för sin lön, cirka 4000:- netto mer i månaden, 48 000:- om året är som  förebilder för ovan nämnda agitationer. Och en vanlig löntagare skall vara nöjd och tacksam med 1000:- mer i månaden.

Sådan regering, sådana chefer….

Spegel, spegel på väggen där……säg mig vem som blir rikast i landet är?

                                 @—>—>—>—    —<—<—<—@

11 kommentarer

 1. bra skrivet!
  här är mer om den fule fisken Mats Odell och vad han gör med våra pensionspengar
  http://claeskrantz.se/arkivet/3878

  Odell och Littorin är alliansens största s**n
  du får rimma själv 🙂

 2. Det är just sånt här som gör att man förlorar förtroendet för våra folkvalda. Så här här har det alltid varit i Sverige men vi väljer av ren bekvämlighet att inte göra något åt det.

  Svensken klagar och gillar detta, säg inget annat för det är ren lögn. Det finns inget skenheligare än en svensk. Man gnäller som en mulåsna på hur det fungerar och suckar över hur det går till med regeringens olika affärer och projekt.

  Vi betalar skatt som aldrig förr och pengarna räcker ändå inte till för att bibehålla en bra sjukvård, bra skola och bra äldreomsorg. Vi ska strunta i de som ska bygga upp landet, de som blir sjuka på vägen och de som gjort sitt. Sen ska vi försämra servicen för de som behöver hjälp på vägen genom att göra det krångligare med att få ut föräldrapenning och andra sociala bidrag som vi faktiskt betalar skatt för att vid behov kunna få nyttja.

  Vad jag irriterat mig över är allt gnäll om diverse saker som händer i vårt samhälle. Jag känner ingen som inte har haft något negativt att säga om hur det går till i samhället. När vi nu i hemmets vrå, på arbetet eller ute på krogen har så enormt mycket bra och vettiga åsikter så förvånar det mig att vi aldrig dryftar dem ordentligt genom att utnyttja våra medborgerliga rättigheter att demonstrera.

  Våra styrande har väl i och för sig aldrig brytt sig nämnvärt angående vad folket tycker även fast de stoltserar med att hävda att de bryr sig. I själva verket lever vi inte i en demokrati i ordets rätta bemärkelse utan i någon slags avart av densamma…

 3. Alnabone

  Det har inte ”alltid varit så”
  Alliskansen gjorde entré med några fula ministerfiskar som snabbt fick gå
  Odell och Littorin är de två största kvarvarande av de fula fiskarna
  Björklund kommer inte långt därefter
  hur många ministrar i Alliskansen har inte ljugit??
  Vill du ha dem namngivna eller räcker en sifferuppgift?
  om du tror att gemene man i Sverige skulle sköta landet bättre än politiker är du inte bara okunnig utan rent av dum – men förmodligen skriver du din smörja betald av Timbro
  ge dig – eller var beredd på att ”få dubbelt igen”
  alliansen är en skamfläck på ”Sveriges banér”

 4. Oj, vilka hårda ord?

  Att gemene man skulle styra landet bättre än politiker tror jag väl föga på men förtroendet för de som ska göra detta grusas ju när oegentligheter dyker upp stup i kvarten.

  Vad vi borde göra initiativt vore att se till att vårt land klarar budget och arbetstillfällen innan våra skattemiljarder åker utomlands. Man ser om sitt eget hus innan man skänker pengar till annan ort.

  Alliansen är väl dock den mest förtroendeingivande politikerkonstellationen hittills i svensk politik. Den ”röd-gröna röran” visar gång på gång att de spelat ut sin roll och när Socialdemokraterna gjorde Sahlin till partiledare så satte de automatiskt spiken i kistan för sitt eget parti. De skulle behöva ett helt nytt ansikte som Reinfeldt var för moderaterna, därför vann de så framgångsrikt valet när de samordnade sina resurser.

  Sen är det allmänt känt att politiker ljuger, de gör de alltid. Det tog inte regeringen många månader att inse att den vinst de gjorde på trängselskatten var för hög för att kunna tacka nej till. De gick dock till val på att de skulle montera ned tullarna…

 5. ”Vad vi borde göra initiativt vore att se till att vårt land klarar budget och arbetstillfällen innan våra skattemiljarder åker utomlands. Man ser om sitt eget hus innan man skänker pengar till annan ort.”

  Oj då, och jag som trodde att du har ett hjärta. 🙂

  Du visar mer och mer ditt rätta ansiktet.

  Om du syftar på bistånd till u-länderna är det mycket beklagligt att du har den mentaliteten. Om jag minns rätt motsvarar biståndet endast 3-4% av BNP. Bistånd som skänker hopp om framtidstro för fattiga i u-länderna. Om alla tänker som du, kommer världen att för alltid vara orättvis för mindre välsignade.

  Tänk om du har blivit född i någon fattig u-land, kommer du att tänka likadant som du gör nu tro?

  ”Alliansen är väl dock den mest förtroendeingivande politikerkonstellationen hittills i svensk politik. Den “röd-gröna röran” visar gång på gång att de spelat ut sin roll och när Socialdemokraterna gjorde Sahlin till partiledare så satte de automatiskt spiken i kistan för sitt eget parti. De skulle behöva ett helt nytt ansikte som Reinfeldt var för moderaterna, därför vann de så framgångsrikt valet när de samordnade sina resurser.”

  Med tanke på att du i din kommentar syftar på den ekonomiska aspekten kan man dra slutsatsen att du egentligen är bara rädd om ditt jobbskatteavdrag. Jobbskatteavdraget som finansierades bl a av sänkt kvalité på vård, omsorg och skola.

  Om vänsterblocken har spelat ut sin roll, vad är du då rädd för? Faktum är att Ni darrar. Trots att du, och media, letar misstag hos Mona Sahlin och svartmålar henne är hon fortfarande stark som en partiledare. Hennes trogna väljare bla a finns i de pensionärerna som upplevde fattigdomen i andra världskriget, och de som vet vad solidaritet innebär i kris tider (mina svärföräldrar inkluderade). De märks inte i bloggvärlden, men de finns i verkligheten.

  Fortsätt darra, för att du har all anledning till det.

 6. Visar rätta ansiktet säger du 🙂

  Nå, jag tycker då att vi borde skärpa kontrollen på VART vi skickar pengarna och till VILKA ändamål, inte att vi ska upphöra med detta, som du säger, ädla syfte.

  Mona Sahlin HAR spelat ut sin roll, detta menar jag på grund av de mycket svaga utspel hon gjort under debatter de senaste åren. Jag anser att Sahlin, som jag tidigare ansett varit en mycket vettig politiker, spelat ut sin roll och inte längre tillför Socialdemokratin något. Jag tror den ”röd-gröna röran” hade haft större framgång om någon med samma dynamik som Göran Persson motiverat gett sig in i valspurten. Att Persson var less framgick ju allt tydligare mot slutet av deras mandat.

  Att vänsterblocken spelat ut sin roll har jag ingalunda sagt. De behövs för en sund debatt och en bra motpol mot högerblocken. Tyvärr visar det sig allt oftare att högerblocken ligger längre fram i modernt tänkande där enskilt ansvar ska spela en tyngre roll hos den enskilde individen. Det pensionärerna i dag röstar på är en förlegad politik som suger enorma skattemedel och främjar bidragstagande. Bidrag skall betalas ut till de som behöver det men där bör vi nogsamt genomföra en behovsanalys och detta har högerblocket framgångsrikt drivit igenom och på så vis minskat möjligheterna till att bidragsfuska. Sedan har vissa förändringar dock drivits igenom lite väl snabbt vilket resulterat i att omställningarna i de myndigheter förändringarna avsett blivit försenade och misslyckade för att man inte hunnit med att förankra det och samverka det i alla steg av processen.

  Jag har absolut ett hjärta och det dunkar för vår välfärd. Givetvis ska vi dela med oss av denna till andra länder men vi måste även se till att vi säkrar att våra fundamentala rättigheter till vård, omsorg och skola. Detta system med landstingen hit och landstingen dit har under årtionden under vänsterblockets regerande underminerats och är i dag en penningslukande dinosaurie. Jag är inte inne på att vi ska ha privata sjukförsäkringar och tycker inte vi ska privatisera vården och sjukhusen och vill inte kalla mig beläst i ämnet men, detta måste på ett eller annat sätt effektiviseras för att utnyttjas optimalt och det görs det inte i dag.

  En god vän till mig jobbar inom landstinget och har god insyn i bland annat ekonomin och det är enorma summor vi pratar om, av skattemedel, som går till intet. Tjänstemännen skor sig på systemet och har, med statliga traditioner i ryggen, sina 30-35 dagars semester, 30 – 60tkr i månadslön och en mängd andra förmåner och sitter i princip och väntar in pensionen.

  Nåväl, för att avsluta det hela så citerar jag följande från ovanstående fraser: ”Trots att du, och media, letar misstag hos Mona Sahlin och svartmålar henne är hon fortfarande stark som partiledare”.

  Tyvärr är det så att Mona Sahlin fäller krokben för sig själv, som partiledare OCH politiker genom att delta i TV-sända debatter med belästa politiker. Där framstår hon alltför ofta som motsatsen till ”stark partiledare” då hon, dåligt påläst och bevandrad i ämnena som ska dryftas, ger ett intryck av att inte veta vad hon pratar om alls och underminerar förtroendet för den socialdemokratiska politiken… totalt!

  Med nuvarande politiska ledning i den ”röd-gröna röran” finns det stor anledning att darra…

 7. ”Nå, jag tycker då att vi borde skärpa kontrollen på VART vi skickar pengarna och till VILKA ändamål, inte att vi ska upphöra med detta, som du säger, ädla syfte.”

  Det var ett mycket mänskligare uttalande än den förra. 🙂

  För övrigt gav du mig en stark anledning att se på succé filmen ”Män som hatar kvinnor”. 🙂

 8. Jag tycker att det är OANSTÄNDIGT att någon ska tjäna stora pengar på vård och omsorg.

  Jag vill referera till vännen Kachina (som jag alltför sällan ”ser till” numera sedan Carl Bildts blogg blivit onintressant för mig)…

  Han skrev ofta att ett av skälen till att vi organiserar oss i ett samhälle är för att vi gemensamt ska ta ansvar för svaga, sjuka och gamla….

  När det har ”gått pengar” i det gemensamma ansvaret då känns det som om något är mycket fel….

 9. Klart man får tänka till lite, har fått höra emellanåt att min ton kan låta lite hård när jag skriver så det är något jag ständigt försöker tänka på 🙂

 10. fairymary

  Instämmer, men varför förbjuder man inte bolagsbildning /gömd ekonomi/ och låter människor som vill ta ansvar för friskolor och privat sjukvård och omsorg göra det i t.ex. stiftleseform eller som handlesbolag /det senare kan man aldrig konkursa/ så att de fula fiskar som vill tillägna sig övervinster hålles borta från sådana verksamheter?
  Vi hade privatvård och friskolor före borgarnas vanstyre på 90-talet. Privatläkarna hankade sig fram utan dollartecken i ögonen liksom den privata sjukvården och i dåtidens friskolor fick föräldrar inte bara betala utan ofta också arbeta! hur kunde man tillåta kapatilismens att ta sig in i sektorerna skola, vård och omsorg? Varför ändrade inte Perssonregeringen på förutsättningarna? Var han medveten om den nivellering det innebar att låta kapitalister bli aktörer i en ny sektor? Det tycks mig att ju mer ”Stockholmsorienterat” Sveriges maktcentrum och dess människor blir – ju fler tokiga beslut. Stockholmsorienteringen har gjort staden och dess maktmänniskor till att staden kan liknas vid ett Klondike. Nuvarande finanskris tror man sig i Europa och säkert även här kunna lösa med gamla recept som genom att ge ut nya statsobligationer. Nu är ett gyllene tillfälle att avskriva lån, strama upp och reglera den ohämmade kapitalismen för en rättvisare värld och en rättvisare framtid.
  Alliansen är ohederliga opportunister som svänger kappan efter vinden och saknar förmåga att synliggöra såväl mekanismer i samhällslivet som vad de egna politiska besluten resulterat i. ”Egennytta” för människor är alliansens ledstjärna i allt de gör. Det nödvändiga kittet i samhället – den gemensamma nyttan – lyser med sin frånvaro.

  Ha det gott båda två – fairymary och bestofmankind. Ska dra till biblioteket och en sammankomst sedan om vuxenutbildningen i regionen.
  P.S. bestofmankind – jag har fått möjlighet till en S-blogg, men vet inte om jag är rumsren nog att skriva där. Vilar på den t.v. D.S.

 11. fairymary,

  Jag hållet med!

  alnabone,

  Du är på bättringsväg. 🙂

  hillary2,

  Jag tycker absolut att du skall blogga. Du har massor med idéer och har bredda kunskaper. Ser redan fram emot din blogg.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS