Psykologi kurser behövs av regeringen

Att regeringen har pratat illa om Saab vet de flesta om. Och ändå förstår inte PM Reinfeldt kritiken från Mona Sahlin.

Sedan finanskrisen och lågkonjukturen börjades hade statsministern uttalat sig att det finns inga mirakelkurer – att det finns inget regeringen kunde göra något åt saken. Uttalandet som var varken inspirerande eller entusiastiskt.

När det inte finns konkreta handlingar för att lösa olika problem är ett positiv tänkande ett stort hjälp för att mildra problemet. Det vet säkert alla psykologer om.

Just optimismen eller positiv tänkandet lyser med sin frånvaro från regeringens sida.

Kan någon erbjuda regeringen några psykologi kurser?

                                    @—>—>—>—    —<—<—<—@

2 kommentarer

 1. Förvisso har väl pesimissmen lyst igenom en aning i regeringens uttalanden gällande Saab men… Det är realistiska uttalanden, Maud Olofsson talar med ansvar om hur denna situation måste hanteras och Reinfeldt måste konsekvent fortsätta på sin linje om att staten inte kan in i ett ägande. Ett privat bolag kan inte övertas av staten ”bara för att”.

  Faktum är att vi, svenska folket, inte har råd att finansiera ett övertagande av detta företag. Visst är det förj*vligt att folk förlorar jobbet men det kan inte vara statens ansvar att rädda ett företag, då kommer ju det bli prejudikat för framtida ekonomiska för alla storföretag i Sverige för att få statlig hjälp då det börjar brinna i knutarna.

  Däremot har du fullkomligt rätt i att det gärna kunde få finnas en gnutta entusiasm i uttalanden gällande detta för med entusiasmens hjälp kommer man långt! 🙂

 2. ”Förvisso har väl pesimissmen lyst igenom en aning i regeringens uttalanden gällande Saab men… Det är realistiska uttalanden, Maud Olofsson talar med ansvar om hur denna situation måste hanteras och Reinfeldt måste konsekvent fortsätta på sin linje om att staten inte kan in i ett ägande. Ett privat bolag kan inte övertas av staten “bara för att”.

  Allt negativ besked kan man lägga fram på ett mänskligt och psykologiskt sätt. De egenskaperna saknar regeringen.

  ”Faktum är att vi, svenska folket, inte har råd att finansiera ett övertagande av detta företag.”

  Nej, inte när man hade prioriterat skattesäkningarna på 80 miljarder kronor. Tänk om regeringen inte hade gjort det? Tyvärr det misstaget kommer aldrig regeringen erkänna.

  Vi får se hur regeringen förklarar dem cirka 60 miljarder i underskott under 2009, och kanske upp till 140 miljarder i underskott under 2010. Att skattesänkningen kostade staten 80 miljarder i vilken cirka 70% av summan gick/går till 30% rikaste av befolkningen är en mycket orättvis och girighetaktigts fördelning.

  I och för sig, att vara girig är dagens trend.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS