Massage till moderaternas ego

M stödet det största på 12 år står det i dagens Svd. Sorry men inte riktigt det hela sanningen.

”För tidigt att jubla, vi ligger faktiskt efter!” säger en moderat i Riksdagen.

Idag jublas det över opinionssiffrorna i många moderathem. Visst är det roligt att avståndet till oppositionen fortsätter att minska och att vi moderater får det största opinionsstödet på 12 år. Jag föredrar högre opinionssiffror än lägre. Men samtidigt är det viktigt att konstatera ett par bistra sanningar. Oppositionen leder! Dessutom är våra rekordsiffror 31,1 % lägre än vid motsvarande tid inför valet 1998 då vi hade ett väljarstöd på hela 35,5 % (april 2007) och den gången förlorade vi valet!

Hedrande att det finns någon realist kvar av moderaterna.

Jämfört med valet 2006 (i parentes), leder fortfarande den rödgröna blocken:

M         31,1 (26,2)   + 4,9                 S         37,5  (35)      + 2,5

Fp        5,6  (7,5)       -1,9                 Mp        6,6  (5,2)      + 1,4

C           6,3   (7,9)     -1,6                 V          5,5   (5,8)       -0,3

Kd        3,3    (6,6)     -3,3

Totalt                         46,3                  mot                           49,6

Eftersom kristdemokraternas röster är under spärren kommer de inte in i Riksdagen, och då blir det riktiga avståndet 6,6%. 

Fortfarande en sanning ur illusioner om opinionsmätningarna.

Å andra sidan kan det vara bra att massera moderaternas ego.

Vem vet, det kanske händer en uppenbarelse om att i verkligheten kommer regeringen att konkret agera för välfärden och rättvisa då de sjuka, arbetslösa, fattiga och pensionärerna är de som behöver en rättvis politik mest, då de rika klarar sig bäst och alltid – även i olika kriser.

En född asiat behöver knappast precisera och redogöra (igen) för Er orättvisorna!

                                   @—>—>—>—   —<—<—<—@

Annonser

4 kommentarer

 1. Men medge att det ändå är en barometer på att Moderaterna gör något bra då siffrorna ökat med när fem procentenheter sedan 2006…

  Jag tror dock Socialdemokraterna hade haft ett annat läge i dag om de hade någon med aningen mer pondus än Mona Sahlin bakom spakarna 🙂

 2. Personligen både tror och hoppas jag på att dom vinner som är ute efter att skapa: ”… – det borde vara så att det finansiella systemet servar landet och befolkningen och inte tvärtom – ….

  SUNT FÖRNUFT OM FRAMTIDENS FOLKSTYRDA DEMOKRATIERS NATIONALEKONOMIER

 3. ”Men medge att det ändå är en barometer på att Moderaterna gör något bra då siffrorna ökat med när fem procentenheter sedan 2006… ”

  Ja, barometer som ett spel på politiska åsikter.

  1919 intervjuade som skall representera 5 500 000 väljare kan knappast vara trovärdig. Och ändå har jag inte ifrågasatt hur man har fördelat intervjuerna. Av 290 kommuner som finns i landet innebär ca 7 väljare per kommun, eller har antalet tagits hänsyn till totala invånare på varje kommun?

  Opinionsmätningarna som görs månadsvis är enbart medias påhitt för att skapa intregier – något som de kan själva spekulera, hitta på analyser och hallucinera om.

  ”Jag tror dock Socialdemokraterna hade haft ett annat läge i dag om de hade någon med aningen mer pondus än Mona Sahlin bakom spakarna ”

  I stället för att se bakåt, ser jag mycket framåt. Mona Sahlin blev vald i en demokratisk kongress. Trots hennes tidigare misstag och nedgångar i livet axlade hon det största ansvaret för partiet, och även trotsade faktumet att hon är en kvinna. Trots mycket prat om jämställdheten i Sverige är landet fortfarande ett dominerande patriarkaliskt samhälle.

  Mona Sahlin som den första kvinnliga partiledare för socialdemokraterna är i sig ett levande exempel på den svenska modellen. Den svenska modellen som är ett framgångsrecept på folkets välfärd.

  Josef,
  Tänkvärda tankar.

 4. Noterades att ovan blogginlägg är insläppt i PJ Anders Linders blogg (länken under ordet ”ego”).


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS