Robinson – Mika är utslagen

Har faktiskt sedan Robinson programmet började i år velat blogga om det – främst för att inspelningsplatsen är mitt hemland Filippinerna – men inte haft tid att kommentera det hela, inte förran nu.

Har sett programmen där Michel, Erika, och Mika blev utröstade, och där Josephine hoppade av självmant men inte när Kerstin och Bea blev utslagna – ännu.

Michel var ett stort ”hot” från början därför blev han en lätt offer av dem flesta. Att spela Don Juan eller Romeo  (som programmet vinklade honom på) var nog inte populär bland killarna.

Erika bad att få bli utröstad, och det är bara att respektera. Hon  var helt enkelt inte beredd på helvetet – som hon uttryckte det.

Josephine gjorde helt rätt att hoppa av med tanke på hennes hälsa. Att tillbringa 14 dagar där med mycket kliande myggbet, febrigt tillstånd och svamp infektion är för allvarliga att ignorera.

Mika däremot hade nog inte räknat med att åka ut. Att klara av 14 dagar i ”skiten” (som hon uttryckte det) var helt tappert av en tjej som har en ”överklass” image. Att bära örhängen, guld- och pärlhalsbanden, och ha designade- eller märkeskläder (ser ut som i alla fall) i träsket var lite ovanligt men med all respekt det är ju hennes personlighet.

Årets Robinson är det tuffaste hittills jämfört med de tidigare programmena. Att låta ett lag bo i ”träsket” var mycket vågat av producenterna. Giftiga ormar, giftiga spindlar, miljontals myggor, och andra okända insekter var att utsätta deltagarna i onödiga risker. Bättre dramatik och tv blir det i för sig men inte värt det om det händer något riktigt läskigt bland deltagarna.

Mat var det gott om. Palmhjärtor, ostron, fiskar och kokosnötter. Lite enklare tillagade men räckte för att överleva. I träsket borde det finnas rotfrukter som sötpotatisar och kassava eftersom det tydde på att någon/några hade bott där tidigare. Sötpotatisar och kassava är vanliga bas mat som man planterar över allt i landet. Dem växer vilda efter att man en gång hade planterat dem. Viktigt att notera är att de växer under marken som vanliga potatisar. Det är klart att det är svårt att veta för deltagarna hur plantorna ser ut, om man inte har studerat vilka tänkbara ätbara växligheter kunde finnas i en ö på Filippinerna.

Christian som ”mutade” en vakt för att få mat var det som är mest kontroversiell hittills. Han är öppen, frispråkig och säger precis vad det faller honom in. Det är inget fel i det. Den mutade vakten var säkert överlycklig för 100 dollar som han fick för besväret. Nu framkom det inte om han hade slutit ett avtal med robinsonteamet – att inte låta sig ”köpas”, annars var överenskommelsen en stort vinst för honom. En  hundra dollar motsvarar cirka 5000 pesos i dagens kurs – cirka en halv månadslön (efter skatt) av t ex en lärare.

I det senaste Robinson tävlingen där lag Magkal vann förekom oschyssta moment mot Erik Billing. Rafael vred/tyckte ner Eriks huvud i onödan. Det var uppenbart foul, medan lag Parangan var mycket försiktig och snäll mot Jarmo.

För spänningens skull,  låter jag mig gissa öppet  och instämma med Robinsontermometern att Erik Billing är hetast just nu. Han är mentalt förberedd och har en positiv attityd om lagets stämmning och hur det var att bo i träsket -hittills.

Bland kvinnorna är min favorit Angela. Hon är en riktig fighter och även hon har en positiv mentalitet.

                                     @—>—>—>—   —<—<—<–<–@

Annonser