Borgfred…..no way!

Statsminister Fredrik Reinfeldt vill komma överens med oppositionen om borgfred under Sveriges ordförandeskap i EU.

Tanken är god – att uppträda kraftfullt och enat, även inrikespolitiskt – MEN i det rådande läget om ökad varsel och arbetslöshet utan att den moderatledda regeringen agerar sympatiskt kommer borgfredens mest förlorare  vara de sjuka, arbetslösa och mest utsatta.

Att den moderatledda regeringen har försämrat situationen för de sjuka, arbetslösa och mest utsatta under högkonjukturen, är passiv under den nuvarande djup lågkonjuktur, kommer det naturligtvis inte bli bättre under en borgfred.

Ordförandeskapet i EU var planerad sedan länge. Att den moderatledda regeringen har inte jobbat helhjärtat för de sjuka, arbetslösa och mest utsatta är regeringens eget fel som den får själv ta konsekvenserna för.

En borgfred därför är inte tänkbart under Sveriges ordförandeskap i EU.

No way!

                                @—>—>—>—    —<—<—<—@

8 kommentarer

 1. Så här gjorde Reinfeldt när behov av borgfred och enighet var som störst:

  http://www.bodstromsamhallet.se/ (090506)

  Littorin å sin sida ägnar sig åt idéstöld, när han befinner sig i Bryssel och påstår att utbildning är ett bra recept under lågkonjunktur och finanskris. Ett råd avsett för andra européer eller för att bedra hemmapubliken?

 2. Tack för tipset.

  Mycket användbart i CBs blogg – om kommentaren får nu vara kvar förstås:

  http://carlbildt.wordpress.com/2009/05/07/carnegie-diskussionen/

 3. bestofmankind

  Du går från klarhet till klarhet. Dina kommentarer i Bildts blogg var mycket välformulerade och du fick för en gångs skull utförliga svar av Bildt. Grattis. Jag anar att du kommer att träffa honom var det lider. Soli01 visade på nytt sitt rätta fula SD-ansikte 😦 så om Reinfeldt kallas tvålen så kallar jag soli0 för såpan 🙂

  Jag har skrivit det tidigare men det förtjänas att upprepas
  Lycka till !

 4. CB har säkert en mycket mänskligt sida också, fast han utåt vill inte visa det.

  Bevis på det har vi konstaterat tidigare att han helt inte är opåverkbar.

  Jag vet inte om du har läst dessa:

  http://carlbildt.wordpress.com/2009/04/15/det-bidde-en/#comment-68549

  http://carlbildt.wordpress.com/2009/04/15/det-bidde-en/#comment-68559

  http://carlbildt.wordpress.com/2009/04/15/det-bidde-en/#comment-68564

  Jag tror att han inte längre har moderator på bloggen – som är säkert mycket upptagen att skriva tal till Fredrik Reinfeldt inför EU-ordförandeskapet.

  Har läst i entreprenören att förutom att det skall kosta 890 milj kr, kommer det arrangeras totalt 3300 möten i EU, 113 officiella möten i Sverige, 11 informella ministermöten, 91 myndighetsmöten ch 280 tredjelandsmöten under 6 månader. WOW!

 5. Bildt behöver förmodligen ingen moderator längre. Hans inläggen är tråkiga och leder inte till ointressanta kommentarer. Dessutom är det inte sant det han skrev som svar till dig – att debatten är fri på hans blogg. Fortfarande är en massa människor avstängda.

  Sorgligt men sant. Under ordförandeskapet kommer inte Reinfeldt att knussla med skattepengar och då med Borgs goda minne. Dessa krämare ska nu tillsammans med Littorin försöka skaffa sig internationellt renommé för att komma upp i de lönenivåer de traktar efter? Vissa bedragare har skamligt lätt för att vara generösa med andras pengar….

 6. Nu var jag trött. det skulle naturligtvis stått:
  Hans inlägg är tråkiga och leder inte till intressanta kommentarer.

  sorry!

 7. Som du sa …..sorgligt men sant!

  Det kan inte beskrivas bättre än så.

 8. Förresten det var inte heller sant om avaterarna när jag frågade moderatorn om det. Han svarade att det kanske ngt på gång med wordpress, men nu när jag har egen blogg vet jag att det går att välja om man skall inkludera avatarerna eller inte i senaste kommentarer, eller att inte ens posta de senaste kommentarerna i huvudtaget – som jag gör här.

  CB har tydligen tröttnat på manliga avatarerna som kommenterade i hans blogg…:-)


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS