Högeralliansens EU-ordförandeskap

Den 1 juli tog Sverige – rättare sagt den moderatledda regeringen – över  EU ordförandeskapet.

971 miljoner kronor att förbereda och genomföra. Hälften bekostar de 113 mötena och övriga utgifter rör kommunikation, medie- och kultursatsningar, kompetensutveckling och personalförstärkning på departement och viktiga utlandsmyndigheter.

Många miljoner i kostnader och många möten att genomföra som förhoppningsvis kan resultera till bl a minskad arbetslöshet, stabiliserad marknad, stimulerad innovation och utveckling, bromsad globalkris, genomförbar klimat överenskommelser, en förbättrad fattigdomsbekämpning, en trovärdig röst att kunna påverka världen med, etc, etc  – för Sverige och Europa i synnerhet, och för världen i allmänhet.

Invigningen firades  i Skansen tillsammans med ordförande José Manuel Barrosos kommission och det svenska kungahuset. Notera att ingen från oppositionen var officiellt inbjuden i firandet. Detta trots att PM Fredrik Reinfeldt begärde borgfred innan ordförandeskapet. Margot Wallström iofs var där, men hon är vice kommisionär.

Trots att jag – en vanlig svensk medborgare med en socialdemokratisk ideologi – och majoriteten av det svenska folket inte var officiellt representerade i firandet, och trots att den moderatledda regeringen inte är stolt över den svenska flaggan då den saknas i websidan, önskar jag den moderatledda regeringen med PM Fredrik Reinfeldt och FM Carl Bildt i ledningen  lycka till med ordförandeskapet.

Sveriges EU-logon

Sveriges EU-logon

Logon associeras iofs med de svenka färgerna men en flagga är och förblir en flagga – landets officiella stolthet och symbol.