Opps, Reinfeldt did it again…..

Regeringen Reinfeldt låter kronprinsessan Victoria och Daniel Westling ta över Haga slott utan kompensation. Du läste rätt, det är sant. Det är inget skämt.

Det där med monarki har jag respekt för, men när det är tal om det ekonomiska är det en annan sak. Det är ofattbart att det skall kosta svenska folket extra när t ex kronprinsessan skall gifta sig, och nu det aktuella att Regeringen Reinfeldt t om avsäger sig rätten att använda Haga slott och tillhörande område. Det bör vara en demokratisk fråga som skall bestämmas i Riksdagen.

Har Regeringen Reinfeldt missat att kungen har cirka 300 miljoner kronor i förmögenhet och absolut inget behov av extra bidrag eller dyrbar gåva till någon av hans  familjmedlem? Att deras privata angelägenheter får de faktiskt bekosta själva. Att t ex prinsessan Madelaine har råd att köpa en väska (flera väskor) för 65.000 kr styck (cirka en månadslön av en Riksdagsledamot) har inte med mig att göra men däremot skall inte någon i kungafamiljen heller få extra kassatillskott utöver det vanliga apanaget – som nog är tillräckligt för att leva glamoroust och lyxigt, långt ifrån det livet av de vanliga dödliga.

Det är inte första gången Reinfeldt i princip givit bort statens egendom. Remember Tibble gymnasium?

Reinfeldt just did it again.

Vad Reinfeldts motiv är ett mysterium. I U-länderna kallas  ett sådant förfarande muta eller korruption i alldaglig mening. Men det heter något finare för Reinfeldt , det kallas i stil med ”att vara ansvarsfulla när det gäller statens finanser” – favorit retoriken till de flesta sammanhang.

Det är även ett tydligt bevis på att svenska folket är dagdrömmare och sagoälskare, om man nu skall tro på Reinfeldts påstående:

– Jag ställde frågan när förlovningen meddelades, och i våra diskussioner märkte vi att det fanns ett stort intresse för lösningen. Svenska folket, framför allt de som är lite äldre, minns säkert bilderna av Hagasessorna. Jag hoppas att detta ska kunna lägga grund för en ny tid och känsla kring Haga, sade statsministern vid en pressträff i Rosenbad.

Där har Fredrik Reinfeldt och Imelda Marcos med sina över 3000 par dyrbara skor,  något gemensamt – behovet för ”fattiga” folket att ha något/någon att se upp till/drömma om i svåra stunder.

                                  @—>—>—>—    —<—<—<—@

 

Annonser