När folket röstar med hjärtat

Den mest pålitliga av alla opinionsmätningar kommer från SCBs partisympatiundersökningen.   Denna gången för Nov. månad.

Partisympatiundersökningen visar att ett riksdagsval i november skulle ge regeringspartierna (dvs. C+FP+M+KD) 42,5 procent av rösterna. Oppositionen (dvs. S+V+MP) skulle få 50,0 procent.

Hälften – 50% – av det svenska folket med mer tydlighet visar hur de kommer att rösta i september 2010.

Totalt omfattades intervjuer av 6398 personer under perioden 28 oktober till 25 november. Det största urvalet jämfört med t ex Svd/SIFO eller Synovate undersökningar.

Notera att undersökningstiden inte innefattar när de drabbade ca 17000 sjuksrivna utförsäkras från Försäkringskassan pga politiskt friskskrivning från Regeringen Reinfeldt och inte av möjligheten till en rätt sjukvård

Inte blir det heller bättre siffror för Regeringen Reinfeldt när den ”nya” självutnämnde landsfadern är nöjd med de nya sjukreglerna:

– Människor kommer i kläm. Det är så att säga nästan oundvikligt i varje samhällsförändring, säger Fredrik Reinfeldt.

Att Regeringen Reinfeldt applåderade när de nya sjuka sjukreglerna godkändes i Riksdagen är absurt. En förölämpning för alla sjuka.

Att Regeringen Reinfeldt väljer ekonomiskt och psykiskt  försämringar för de sjuka, arbetslösa, fattiga och utsatta är uppenbart.

Alla dessa faktorer innebär ökade röster för de rödgröna.

We´ll get it!!!

                                  @—>—>—>—  —-<—<—<—@

Uppdaterad 2009-12-13