EUs marionett??

Oj då, årets Europé bland EUs statsministrar blev PM Fredrik Reinfeldt.

Och? Det är väl inget konstigt med det. No big deal! PM Sarkozy var också årets Europé i fjol när han ledde EU ordförandeskapet.

PM Fredrik Reinfeldt gjorde sitt jobb i EU som han borde göra. No more, no less!

Med en budget på ca 960 miljoner kronor för 6 månader, och 8 miljarder kronor i bidrag ungefär lika mycket som Storbrittaniens bidrag till klimatfonden – som starthjälp till fattigaländer – borde ordförandeskapet göra något skillnad, men det var inte särskilt imponerande som man kan anmärka wow på eller att man skulle bli tårögd (á la Barack Obamas tal) eller berörd  av.

Det verkar i stället som PM Reinfeldt blivit överkörd när Sverige förlorar sin högsta post i EU-kommisionen, på tjänstemmananivån. Illa, mycket illa. Att förlora posten är en tydlig markering att EU trots allt inte har lagt något värde på ordförandeskapet – som vissa tycker att han har gjort bra.

Internationellt är inte heller PM Reinfeldt anmärkningsvärd som nuvarande EUs ordförande. Igår i New York Times – Europe Pledges Billions in Climate Funding – nämndes inte ens hans namn. Det är PM Gordon Brown, PM Angela Merkel och Pres. Nicolas Sarkozy som är notabla som EU ledare. Men när jag idag läste artikeln igen uppdaterades den  – där PM Reinfeldt fick en liten notis om. Uppdateringen kanske uppmärksammades  efter att jag kommenterade om den i FM Carl Bildts blogg, ….vem vet vilka är det som läser den?

Sammanfattningsvis nu när ordförandeskapet går mot sitt slut, med tanke på att Sverige förlorade en tung post, förefaller det som PM Fredrik Reinfeldt var enbart stora EU ledarnas marionett (?).

                                          @—>—>—>—   —-<—-<—-<—-@

Annonser

1 kommentar

  1. Apropå EU – Nigel Farage reprimanded for criticising Baroness Ashton (video 9 min)


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS