En dold agenda?

Regeringen Reinfeldt genom Försäkringskassan  har skördat sitt första liv offer när det gäller sjukförsäkringsreformen.

Pga indragen sjukpenning tog Mari-Louise, 61 år,  sitt liv. Tragiskt. Men det var inte helt oväntat. Några läkare har redan varnat om denna för inte så länge sedan.

Jag gratulerar regeringen, Ni vann kampen. Det blir mindre folk för Er att försörja. I Mari-Louises fall hade Ni säkert sparat in 25 år av socialbidragen.

En så riktig ond regeringen tror jag inte om Er egentligen, men hur många offer krävs det till statistiken – för Er att acceptera att den nya utförsäkringsreformen är barbariskt. Ingen människa vill förlora sin värdighet eller bli förnedrad genom att inte bli trodd – att man verkligen är sjuk – när man har ett läkarintyg, medicinskt uttalande och läkarutlåtande.

Att regeringen Reinfeldt sitter i makten innebär inte att den har rätt att leka med sjuka människorsliv genom paragrafer.

Dags för regeringen Reinfeldt att avgå innan en självmordsvåg slår landet.

                                  @—>—>—>—   —-<—<—-@

7 kommentarer

 1. Detta är inget nytt utan så kan det ha varit även med den förra regeringen. Läs artikeln !
  Hände även för ett år sedan!

 2. Du har ett hjärta av stål soli01.

  Läs innantill så förstår du varför hon tog livet av sig.
  Inte var det pga den förra regeringen.

  Hoppas att regeringen har råd att ta hand om dig när du i din höst kanske blir senil.
  Iofs hemtjänsten har du kanske råd med att anlita privat.

 3. Det kan alltid drabba personer olika och vi kommer aldrig att få ett system som kan helt ta bort sådant som inträffade i detta fall. Jag är inte någon hård person, men det har urartat när det gäller sjukförsäkringarna. Persson orkade inte att ta tag i denna del, men han påbörjade det hela.
  Mycket tråkigt när sådant händer och det kommer att hända och har säkert hänt förut också. Det var inte fritt fram med allt förut heller och kontrollen var effektiv för det vet jag av bekanta. Nu blir det INGEN som ställs på gatan i dagens läge heller. Något måste ju göras åt den gamla försäkringen och nu får justeringar – som redan har gjorts – se till att ingen behöver ramla mellan stolarna.

 4. Alla utförsäkrade är nu hänvisade till tre månaders introduktionsprogram på Arbetsförmedlingen, men den rehabilitering som var utlovad och som naturligtvis behöver föregå en arbetsprövning lyser fortfarande med sin frånvaro. Rehabilitering är nämligen INTE Arbetsförmedlingens uppdrag. Rehabiliteringspengar kommer emellertid inte att gå till den enskildes medicinska rehabilitering utan till 78% till olika myndigheter som kommer att flytta pengarana mellan varandra och så litet till Samhall bl.a. Det remarkabla är att detta rehabiliteringssamarbete ska startas tidigast 2011 (!) Alla med praktisk erfarenhet av sjukdom visste att regeringens ”reform” 😦 var ett uselt genomtänkt hastverk. SKL och Läkarförbundet var mycket kritiska i sina remissvar.
  Ett länktips till soli01
  http://ilsemarie.wordpress.com/2010/01/12/smartsamma-myter-om-smarta-och-langa-sjukskrivningar/

 5. Tack för din kommentar Hillary2.

  Det är bedrövligt att denna sjukförsäkringsreform är inte genomtänkt.

  Kommunikation mellan överläkare, F-kassans handläggare och F-kassans läkare brister, medan de sjuka lider.

  Det är kriminellt att politiskt friskskriva sjuka människor.

 6. Öppet brev från föreningen RESURS (Respekt för sjukas och utsattas rätt i Samhället) till Gunnar Axen (M) i socialförsäkringsutskottet:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article6438782.ab

  ”För sanningen är Gunnar, att situationen för sjuka människor i dagens Sverige är horribel. Det är ingen skrämselpropaganda orsakad av oppositionen eller media som Ni hävdar, utan en verklighet vi är tusentals som kan vittna om. Det som oroar oss är, att trots att media belyser problemen, trots att många skrivit brev och mail till Er och har försökt stämma träff med Er för att upplysa om hur Era regler faktiskt försätter många människor i en förfärlig situation, så vägrar Ni att lyssna. Ni fortsätter att kalla Er reform för hjälp och stöd. Men vi får inte hjälp och stöd. Det enda vi får är indragen inkomst trots att många av oss är för sjuka för att arbeta helt eller delvis.

  Till och med en del av oss som har fungerat på deltid, ska nu tvingas söka heltidsarbete, trots att anledningen till deltidssjukskrivningen är att resten av tiden behövs för medicinsk rehabilitering och återhämtning för att kunna klara att arbeta i den utsträckning vår förmåga tillåter. I stället påstås ett ”individanpassat program på AF” kunna rehabilitera oss till heltidsarbete. Och då har många av oss redan arbetsgivare som anpassat arbetet efter våra behov, vilket är föga troligt att en ny arbetsgivare skulle göra. ”

 7. Bra brev du citerar.

  Ja att neka svara och neka lyssna är väl alliansens signum. När Husmark-Persson, Åxén eller Hägglund utfrågas blir det : Goddag – Yxskaft! Det kommer att bli deras fall – deras undvikande ordridåer och totala oförmåga att visa civilkurage. Det verkar som om många har kopierat Reinfeldts bedrägliga stil, dvs att förminska och förneka problem, att inte våga stå för sin människoföraktande ideologi och dessutom använda en sliskig inställsamhet i tal och skrift som får en sol-och vårare att framstå som hederlig. Sådant uppträdande bäddar tyvärr för politikerförakt och att fler röster går till missnöjespartier.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS