It´s politics, stupid!

Den 20 januari kl 9:00 är valårets första partiledardebatten, efter en utmaning av Mona Sahlin till regeringen.

Tills dess verkar statsminister Fredrik Reinfeldt tagit semestern. Sedan Köpenhamnfiaskot har man inte hört något från honom. Trots vargjakten, SAAB affären, Vattenfall skadalen och regeringens politiska utförsäkringar.

Som statsminister vill inte Fredrik Reinfeldt heller visa sin medlidande  till de förolyckades och drabbade folket av jordbävningskatastrofen i Haiti.  Han är så tyst, så tyst.

Inte förvånandes att passiviteten ger resultat. Sifos december mätning visar att  det rödgröna samarbetet  leder opinionen med 52,2% av rösterna mot de moderatledda alliansen med sin 40,8%.

Fler och fler inser att de skattejobbavdragen – en politik de moderatledda alliansen skryter om – är inget värda när realiteten visar vara annorlunda.

Realiteten är inte en perfekt- eller fantasi värld att leva i. Någon kan drabbas av en sjukdom, tragedi eller arbetslöshet. När det då händer vill man ha ett skyddsnät där det går att fortsätta leva med värdighet. Det är den världen de rödgröna kämpar för.

De rödgröna vet att människan har instinkten och insikten för att arbeta. De rödgröna vet att människor vill vara ekonomiskt självständiga. Men de rödgröna även vet att livets resa består av många hinder. Och det är då även där deras politik skall finnas till. Att visa medmänsklighet utanför landets gränser skall också få plats i deras agenda.

Dessa förutom ständiga förbättringar av skolor, vård och omsorg, och ständiga satsningar för folkets trygghet, välfärd och fortlevnad.

That´s politics, stupid!

Och inte i stor del skattesänkningar som dominerar, i vilka de rikaste får mest av den ekonomiska politiken, på bekostnad av de sjuka, arbetslösa, utsatta och pensionärer.

                                @—>—>—>—   —<—<—<—@