Tjänar du cirka en miljon kronor om året?

Om du tjänar cirka en miljon kronor eller mer om året får du betala mer i skatt när de rödgröna vinner valet i september.

Det kommer inte att drabba vanliga löntagare. Inte vårdbiträden, lärare, poliser, småföretagare, butiksbiträden –  för att nämna några. Vanligtvis en statsminister, bankdirektörer eller chefer.

Därför har jag full förståelse för att statsminister Fredrik Reinfeldt försöker skrämma vanligt folk att det skall även drabba dem. Han själv får betala mer i inkomsskatt vid regeringsskifte. För Fredrik Reinfeldt handlar livet mest om vad man har i plånboken. Pengar är hans prioritering. Inte ett fungerande vårdsystem, gedigen utbildning eller en trygg sjukförsäkring.

Det var om skatter det, som debatterades i Söndagens Svt Agenda.

En annan viktig punkt är om sjukförsäkringreglerna.

Peter Eriksson ifrågasatte regeringen varför politiska skäl skall avgöra om folk får sin sjukpenning och inte den medicinska. Samma argument som jag har bloggat om flera gånger.

Fredrik Reinfeldt  hann pekade på Försäkringskassan som en syndabock när han fick frågan om vad alliansen är besvikna på i sin sjukvårdsreform:

Känslan hos människor att försäkringskassan inte lyssnar in de enskildas problem.

Menar han att människor skall ha mer förståelse för Försäkringskassan? att egentligen vill Försäkringskassan de sjukas bästa?

Vilken del av sjukreformen statsministern inte fattar egentligen?

I övrigt var Mona Sahlin och Peter Eriksson lysande i debatten. Lars Ohly var också bra. Han brukar ha glimten i ögat när han kommunicerar. Mycket tilltalande.

Vilka vann? Självklart de rödgröna!

                                 @—>—>—>–   –<—<—<–@