Fel statistik lönade sig?

PM Fredrik Reinfeldts fel statistik  – om att sysselsatta personer har ökat med 100 000 år 2009 jämfört med år 2006 – verkade löna sig på SIFOs undersökning för Februari. Statistiken var förstås fel. PM Reinfeldt backade om siffrorna, Anders Borg skyllde på fel underlag från finansdepartementet, och övriga anhängarna försökte se saken från deras egna ”kreativa” statistiska förklaringar.

Vem vet, väljarna kanske är lätt lurade? Moderaterna ökade ju med 3,8% i det senaste undersökningen. Det kanske behövs en fel statistik på 200 0000 fler sysselsatta i nästa debatten för att ännu mera vinna sympatier?

PM Reinfeldt kan försöka, det brukar han göra.

Men nej, jag tror inte att väljarna är lättlurade! Väljarna är mycket smartare än så!

Och för all del, vem tror på olika undersökningar egentligen? Det är bara ett sätt för media att hetsa upp väljarna och politikerna i t ex en romantisk dag som denna, alla hjärtans dag.

Men i opinionsundersökningens värld vinner ju fortfarande det rödgröna samarbetet, trots medias medvetna misstolkningar av skillnaden på 3,4% när det skulle vara 7,3% då KD åker ur Riksdagen med sina 3,9% av rösterna.

Det säger allting!

Och jag som även trodde att journalisterna/media skulle vara objektiva och balanserade.  Jätte trist när det vinklas fel!

                               @—->—->—->—     —<—-<—-<—-@

1 kommentar

  1. Enligt de senaste opinionsmätningarna så kommer BlockPolitiken = BlockeringsPolitiken att bestå en valperiod ytterligare, tyvärr tyvärr… 😥

    Apropå Fredrik Reinfeldt (video 8 min) – så kan han ju det här med partipiskande, verkligen… – och jag kan ju bara hoppas på att Mona Sahlin är BETYDANDE sämre på det – hälsar Josef B. 8)


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS