Medaljens innebörd – utan ersättning

För drygt ett halvår sedan exploderade bomben under deras terrängbil i Afghanistan. Den afghanske tolken dog och samtliga fyra svenskar i bilen skadades svårt. De svenska soldaternas kamp fortsätter – men nu mot Försäkringskassan. 

– Vi vill bara bli rättvist behandlade, säger David Ström till Norrländska Socialdemokraten. Han sitter fortfarande i rullstol efter att ha ådragit sig öppna underbensfrakturer, tre krossade ryggkotor, hjärnblödning samt frakturer på nyckelben och revben.

Någon ersättning har ännu inte betalats ut för de två första veckorna efter hemkomsten.

– Det beror på att vi inte anmälde oss arbetslösa direkt vi kom hem, säger Peter Kero, även han fortfarande rullstolsbunden efter att ha ådragit sig två frakturer på benet, krossad fot, dubbla lårbensfrakturer, kompressionsskador i ryggen samt revbensfrakturer.

– Det är ju inte riktigt klokt, säger han om myndigheternas krav på att han själv och Ström, som var svårt skadade, omedelbart vid ankomsten till Sverige personligen skulle ha inställt sig till arbetsförmedlingen.

På ovanstående sättet hedrar regeringen genom Försäkringskassan sina tappra soldater som kommer hem svårt skadade.

Ännu ett exempel på regeringens sjukförsäkringsreform som ett zombifierad beslut.

                             @—>—>—-    —-<—<—@

Annonser

2 kommentarer

  1. Jag kan inte förstå att anställningen hos Försvarsmakten skulle ta slut i och med att man blir skadad…..det är emot alla svenska principer om arbetsgivaransvar…..och så cyniskt….om det är sant….men jag vägrar tro att det är så.

  2. Tydligen är det så.

    Och ofattbart att skadade soldaterna är tvungna att infinna sig direkt på arbetsförmedlingen för att få sjukersättning.

    Sinnessjukt!


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS