Medias science fiction tolkningar

Wikileaks läcker ännu mera dokument rörande USAs kontakter med andra länder.

Spännande!

Aftonbladet är det första att granska dokument som rör Sverige.

Enligt rapporten vädjade socialdemokraterna om amerikansk hjälp – för att rädda partiets dåliga opinionsläge.

En medveten science fiction tolkning för att förbrylla läsare. Läser man originalet handlar det om stöd med en insatt person, en Afghan, som kan beskriva det aktuella läget i Afghanistan. Dess behov av den svenska humanitära hjälpen.

On Afghanistan, to help arrange for the testimony of a senior Afghan government official before the Swedish Parliament in order to explain the humanitarian contribution of the Swedish-led PRT.

En genialisk idé.

Tyvärr har media valt att skapa ett problem på påståendet i stället för att se det som ett sätt att lösa problemen angående Afghanistan.

Faktum är att Urban Ahlin verkar vara en dold hjälte som vill påverka den svenska insatsen i Afghanistan till det bättre för att hjälpa landet och dess invånare från förtryckt och fattigdom.

Dessvärre kan man inte göra något åt medias  fortsatt  science fiction tolkningar om olika rapporter gjorda av USA-diplomater. T o m en Hollywood film ligger faktiskt i lä.

Aftonbladet har även slutat med att bifoga eller länka originala telegram meddelanden som rör science fiction artiklarna för att göra det svårare för läsarna att bedöma (o)sanningen i dem. Källhänvisningarnas websida går inte att öppna då Wikileaks är nedsläckt.

                        @—->—->—-    —–<—-<—-@

Annonser

4 kommentarer

 1. Socialdemokraterna som parti visar mer och mer öppet sin svaghet och sitt dåligt självförtroende genom att konsekvent anonymt läcka till media:

  ”Men källor inom partiet är av en annan uppfattning:

  – Det här är allvarligt och ser inte bra ut.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8228854.ab

  Ursäkta, men hur kan man basera sina åsikter på en artikel så missvinklad som bara går. Originala källhänvisningar t o m inte gick att läsa då artikelförfattaren har varken kopierat eller infogat dem. Att tro på rykten eller skvaller är ingen bra grund på politik. Bilda en egen uppfattning genom att läsa originalen – som t o m är baserad på en främmande persons egen tolkning och uppfattning.

  Faktum är att stöd till Afghanistan är baserad på FNs mandat där USA agerar som en ledare. Det är en självklarhet att för att få en djupare uppfattning om läget i landet bör det finnas en livlig debatt om saken. Förutom att själva åka dit (som man gjorde innan valet) borde flera insatta personer som representerar olika invånare i samhället förklara hur egentligen läget är där. Hur kan man misstolka saken?

  En annan sak är det verkar som många i partiet har dåliga engelska/amerikanska språkkunskaper att de nöjer sig att basera sina uppfattningar på skvaller berättade av tredje man – medier.

 2. Etablissemangets massmedia är ”Trattmedia” (video 2,5 min) enligt Hans Rosling.

  Det kan jag bara instämma i, tyvärr tyvärr… 💡

 3. Och hur kan Olle Svenning påstå:

  ”Jag lägger märke till att Ahlin rekommenderar USA-ambassaden att bearbeta den förra utrikesministern Lena Hjelm-Wallén. Ahlin behöver hjälp: Hjelm-Wallén är kritisk till kriget.”

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ollesvenning/article8229243.ab

  när original källhänvisningarna med nummer 174352 och 131288 gick varken att öppna eller läsa.

  Artikelförfattaren har t o m gjort en tabbé att han varken har kopierat eller infogat källorna i sin artikel. Hur vet jag det? Jo, jag bad att få en kopia på källhänvisningarna, men han har inga!

  Vilken miss att basera en artikel eller ledare på källor som inte finns!


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS