Borgs matematiska inkompetens

Att Finansminister Anders Borg inte har en formell akademisk examen vet de flesta redan. Men att han som en finansminister för en politik som är matematisk underkänd är totalt oansvarsfullt och verkligen oseriöst.

Anders Borgs höga satsningar som 1,3 miljoner årligen på ett jobb till varje ungdom kan han bättre göra genom att satsa all in.  Låt 15 000 ungdomar starta eget med regeringsstöd på 1,3 miljoner per ungdom, eller varför inte en halv miljon var till 39 200 ungdomar. All in. Allt eller inget. När regeringen ändå bara spelar högt med skattebetalarnas pengar.

Den sänkta arbetsgivaravgiften för unga kostar 14,2 miljarder kronor om året. Utskrivet blir det 14 200 000 000. Sänkningen av krogsmomsen är billigare, bara 5,4 miljarder. I siffror blir det 5 400 000 000 kronor.

Sammanlagt kostar regeringens två trumfkort i kampen mot ungdomsarbetslösheten med andra ord 19,6 miljarder eller i siffror 19 600 000 000.

Resultatet blir enligt regeringspartierna själva alltså 15 000 jobb, delvis för ungdomar. Det betyder att varje jobb – enligt regeringspartiernas egna beräkningar – kostar drygt 1,3 miljoner kronor. Årligen.

@–>—>—>—    —<—<—<—@

Uppdatering 2013-04-06

Småföretag ska bli S nya fokus

Annonser

1 kommentar

  1. Det nuvarande pyramidiska ekonomiska tänkandet och handlandet håller på att ”gå i väggen” – som jag ser det.

    Så jag tror att ifall Wi ersätter det nuvarande pyramidiska ekonomiska tänkandet och agerandet – med ”Vita Skolans nationalekonomiska” tänkande och agerande – så kommer det mesta att helt automatiskt ”fall på plats”.

    Detta därför att: ”Den Vita Skolans utgångspunkt är den revolutionerande definitionen att pengar är motprestation för arbete som accepteras av alla.”

    Ingående i sak om vad jag grundar detta på HÄR


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS