Stockholm AKs apati

I senaste S-kongressen i Göteborg började Stefan Löfvens installationstal:

Det här känns lite speciellt för en arbetargrabb från Ådalen! Jag var med och bildade en SSU-klubb tillsammans med Östen Högman en gång i tiden. Jag har glädjs med partiet, och lidit i tuffa perioder, men jag har aldrig tvekat om var jag står. De socialdemokratiska värderingarna är mina, de är mig själv, de är min själ. Det här är nästan som en skattepliktig förmån!

Ja, de socialdemokratiska värderingarna – ett samhälle grundat på demokratins ideal och alla människors lika värde – är orubblig och inte förhandlingsbart. Fundamenta värderingar som jag personligen har som mina ledstjärnor.

Tills…..

Socialdemokraterna i Stockholms AK ville något annat. En röstmaximering för att locka många muslimer, cirka 450 000, att rösta på socialdemokraterna. En taktik som blev en katastrof.

Jag är en S-kvinna med ett förtroendeuppdrag som en ledamot och även har ett förtroende att vara en internationell kontaktkvinna i S-kvinnor Skaraborgs distriktsstyrelse. Ett uppdrag som ligger närmast mitt hjärta. Jag har förkärlek för utrikespolitiken sedan utrikesminister Carl Bildt fick för sig att stänga mangå svenska ambassader och konsulat i olika länder. En av dem den i Manila Filippinerna där jag föddes.

Inte så sent som i fjol uppmanade jag själv att välja mellan mina socialdemokratiska värderingar och min tro till katolska kyrkan. Det finns en katolska kyrka i Skövde där en filippinsk präst började att predika i fjol. Jag fick även förfrågan att starta en filippinsk katolsk förening för Skaraborgslän men avböjde pga min tveksamhet till läran från katolska kyrkan. Detta förstärktes när i samband med partiets stöd till Filippinernas RH (Reproductive Health) bill som nu är en lag diskuterade jag med prästen om det. Diskussionen handlade om preventivmedel och den filippinska katolska kyrkans ovilja att respektera och acceptera att användning av det handlar om en kvinnans rättighet. Till min förvåning har prästen här i Skövde också samma syn som prästerna på Filippinerna.

Sedan dess valde jag självmant att lämna den katolska kyrkan. Jag ska inte umgås och hyckla med någon i en katolsk kyrka för att lyssna på en mässa och för syns skull. Jag har mina socialdemokratiska värderingar och dem stämmer inte överens med katolska kyrkan som per definition anser att homosexualitet och preventivmedel är syndfulla.

Det är upp till var och en att bevisa vilken ideologi som väger tyngst och närmast ens hjärta. Jag valde mitt sätt.

För Omar Mustafa är det för sent att bevisa någonting. Han hade chansen att göra det när han sade ja till nomineringen till Partistyrelsen. Men det gjorde han inte. Att av påtryckningar välja den socialdemokratiska värderingar över de islamiska är inte längre trovärdig. Handlingen väger mer än ord. Förtroendet är redan förbrukat.

S-kvinnor, genom riksdagsledamot Carina Hägg, gjorde den tappra beslutet att kräva Omar Mustafas avgång. Jag ställer mig helhjärtat bakom det stora beslutet. Jag även efterlyser att flera S-topp politiker gör samma sak när Stockholm AK verkar vara apatisk mot sakfrågan.

Frihet, jämlikhet och solidaritet, vi måste värna om de ordena!

——————————

Uppdatering 2013-04-13 kl 21:46

Omar Mustafa avgår. Läs Omar Mustafas avskedsbrev

                                    @–>—>–>—     —-<—<—<—@

Annonser

1 kommentar

  1. Hamed Abdel-Samad (Arabic: حامد عبد الصمد‎, IPA: [ˈħæːmed ʕæbdesˈsˤɑmɑd]; born in 1972 in Gizeh, Egypt) is a German-Egyptian political scientist, historian and author.

    In a SPIEGEL interview, Egyptian-German political scientist Hamed Abdel-Samad talks about his childhood as the son of an imam in Egypt, why he thinks Islam is a danger to society and his theories about the inevitable decline of the Muslim world.

    http://www.spiegel.de/international/germany/political-scientist-hamed-abdel-samad-islam-is-like-a-drug-a-717589.html

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hamed_Abdel-Samad

    Talking Germany host Peter Craven and Hamed Abdel-Samad talk about Islam, integration and errors in German policy-making.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Comments RSS